Stranden in Dubai

 
 

Dubai heeft de afgelopen jaren een stormachtige groei doorstaan op het gebied van toerisme. Waar mensen rond de millenniumwissel nog amper wisten wat Dubai was en waar het ligt, tegenwoordig is dit emiraat enorm ‘hot’ als vakantiebestemming. Dubai is baden in weelde, genieten van indrukwekkende projecten, heerlijk shoppen maar vooral ook genieten van zon, zee en strand. Dubai kent meer dan dertien kilometer aan kustlijn als je megaprojecten zoals palmeilanden en The World niet meetelt. Langs de kust van Dubai liggen in totaal 12 stranden en strandgebieden die open zijn voor publiek. Daarnaast zijn er nog talloze kleine privé-stranden die bij hotels, appartementencomplexen, privé-woningen en paleizen behoren.


Op strandenindubai.nl lees je alles over de publieke stranden in Dubai, de beste stranden volgens Dubai-kenners en de regels op de stranden in Dubai. Alle informatie op deze site is met de uiterste zorg samengesteld op basis van eigen ervaringen op basis van minimaal eens per jaar Dubai bezoeken sinds eind jaren negentig.


De meeste stranden liggen tussen de oude Dubai Marina bij Port Rashid en de nieuwe Dubai Marina & The Walk in het zuiden van Dubai. De keuze om een bepaald strand te bezoeken zal vooral gebaseerd zijn op basis van persoonlijke voorkeuren en ligging. Zo is het vanuit de wijk Deira in het oude Dubai zeker drie kwartier rijden naar de meest zuidelijke stranden. Als je een voorkeur hebt voor een specifiek strand of je wilt dat je accommodatie vlak bij een strand ligt dan moet je daar bij het boeken van een hotel of appartement zeker rekening mee houden. Hotels met ligging direct aan het strand (niet gescheiden door een weg) zijn er niet zoveel in Dubai. Hotels die dat wel hebben zijn Hilton Jumeirah, One & Only Royal Mirage, Burj Al Arab, Jumeirah Beach Hotel, Al Qasr en Mina A’Salam.

Alles over stranden in Dubai